Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej Sp. z o.o. w Zamościu planuje wprowadzić zmiany w swojej strukturze, m.in. wyeliminować „zbędne stanowiska kierownicze”. Dziś (24 lipca) wydano oświadczenie w tej sprawie. Co w nim napisano?

Nowy schemat organizacyjny ma skrócić ścieżkę zarządczo-decyzyjną, a tym samym usprawnić różne procesy, m.in. organizacji zakupów w przedsiębiorstwie czy obsługi klientów. Ma też przynieść oszczędności finansowe. — Poprzez wprowadzenie zmian wyeliminujemy zbędne stanowiska kierownicze, co pozwoli na wprowadzenie oszczędności w zakresie funduszu wynagrodzeń – napisano w komunikacie.

Spółka odniosła się także do niedawnych publikacji prasowych. — Pragniemy zapewnić naszych Klientów, że tworzone stanowiska dyrektorskie, o czym mogli Państwo dowiedzieć się z publikacji prasowych, oznaczają tylko i wyłącznie zmianę nazewnictwa (dotychczasową nazwę „kierownik” zastępujemy nazwą „dyrektor”) i nie będą się wiązać ze zwiększaniem wynagrodzeń w stosunku do obecnych wynagrodzeń kadry kierowniczej – czytamy w oświadczeniu.

Jednocześnie zwrócono się do pracowników: — Wprowadzanie zmian, które usprawniają funkcjonowanie dużych przedsiębiorstw, nie jest w biznesie niczym nowym, ale rozumiemy, że zmiany mogą budzić niepokój. Możemy Państwa zapewnić, że przyjęcie nowego schematu organizacyjnego nie oznacza automatycznych zwolnień pracowników Spółki, a jakiekolwiek decyzje personalne będą zapadały wyłącznie w oparciu o przesłanki merytoryczne.

O tym, czy nowy schemat organizacyjny zostanie przyjęty zdecyduje Rada Nadzorcza PGK. O ewentualnych zmianach w PGK będziemy informować.

Najnowsze wiadomości

13. Wigilia na Rynku Wielkim w Zamościu

Za nami 13. Wigilia na Rynku Wielkim w Zamościu

Dziś (22.12) na Rynku Wielkim w Zamościu odbyła się tradycyjna, 13. Wigilia mieszkańców miasta pod hasłem „Bądźmy wszyscy razem”.

Wieszaki przy „Okrąglaku” | fot. Adrian Such

„Marzniesz?? Weź sobie ubranie!” – akcja w Zamościu

Idzie zima. W związku z tym w kilku punktach Zamościa, z inicjatywy PGK Sp. z o.o., pojawiły się wieszaki na ubrania dla potrzebujących.

Czujnik jakości powietrza

Zamość ma kolejne czujniki jakości powietrza

W Zamościu zainstalowano kolejne czujniki jakości powietrza. Władze miasta poinformowały dziś (18.12) o zakupie pięciu takich urządzeń.

fot. Adrian Such

„Dziś sędziowie, jutro Ty” – protest w Zamościu

W Zamościu trwa protest pod hasłem „Dziś sędziowie, jutro Ty”. Podobne protesty zorganizowano w wielu innych miejscowościach w Polsce.

materiał nadesłany

Turniej o Puchar Dyrektora OSiR – publikujemy wyniki

W ostatnią sobotę (14.12) w Zamościu rozegrano halowy turniej piłki nożnej Orlików Starszych z rocznika 2009 o Puchar Dyrektora OSiR.